28 Kasım 2018 Çarşamba

Rivian R1T


Elektrik motorlu araçlar hayatımıza daha sık girmeye başladıkça farklı segmentlerden araçlar da bu şekilde karşımıza çıkıyor. İki farklı özelliği birleştiren araçlardan bir tanesi de Rivian'dan geliyor.


Keskin hatlı bir tasarıma sahip olan pick up heybetli bir duruş sunuyor. Hem ön hem de arkada bir kenardan diğerine uzanan LED aydınlatmaya sahip olan R1T'nin çamurlukları ve gövdesinin alt bölümü siyah plastikle kaplanmış.

İç mekanı modern bir tasarım sunan araçta deri döşemeyle birlikte metal ve ahşap kaplamalar görülebiliyor. Dijital gösterge paneli ve tamamı dokunmatik ekrandan oluşan orta konsolun haricinde panoramik cam tavan da donanıma eklenmiş.


Ön kol dayanağı ve bu bölümün önünde yer alan depolama hacimleri dışında kaputun altında 330, arka koltuk altında 350, kasanın altındaysa 200 litre kilitli hacim sunan R1T'nin port bagaj rayları kasasına yerleştirilmiş.

5.5 metreye yakalaşan boya ve 2 metrenin üzerinde genişliğe sahip olan modelin su geçiş yüksekliği 1 metre olarak açıklandı. Ağırlığı 2.7 tona yaklaşan aracın maksimum süratiyse 200 km/s'te sınırlandırılmış.


Dört tekerleğinde de birer elektrik motoru bulunan R1T toplamda 765 beygir güç, 1.120 Nm tork üretebiliyor. Farklı pillerle donatılabildiğinden menzili de sabit olmayan otomobilin en büyük bataryaları menzilin 645 km üzerine çıkmasını sağlarken 0-100 km/s sürate ulaşma süresi 3 saniyenin biraz üzerinde.

1 yorum:

  1. Kapalı jip modelini de en az açık modeli kadar uzun yapsalarmış keşke. Escalade ESV gibi olurdu işte.

    YanıtlaSil