28 Kasım 2018 Çarşamba

Porsche 911 Carrera


Porsche'den beklenen haber de sonunda geldi. Markanın efsanevi modeli 911, 8. nesliyle karşımıza çıktı. 992 kasa koduna sahip aracın görünümünde büyük yenilikler olmasa da teknolojisinde ciddi geliştirmeler yapılmış.


Önden bakıldığında hafifçe makyaj görmüş gibi durduğu bile söylenebilecek otomobilde farklı iç desene sahip LED farlar ve yeni tampon görev yapıyor. Aracın motor seçeneğine göre jantlar önde 19 veya 20, arkadaysa 20 veya 21 inç çaplı oluyor. Ayrıca artık arkadan itişli standart modelin de geniş gövdeyle sunulacağı açıklandı.

Asıl farklılığı arkasında bulunan 911'in LED stopları boydan boya uzanırken egzoz çıkışları plakanın hemen yanlarına alınmış. 3. fren lambasını da motorun havalandırma çıkışına entegre eden Porsche bu bölümün altında yer alan yüzeyi yüksekliği ayarlanabilen dev bir spoiler olarak tasarlamış.


İç mekanında da büyük yenilikler bulunan otomobilin gösterge panelinde genel olarak dijital üniteler bulunsa da ortada analog devir göstergesi korunmuş. Köşeli hatlarla bizleri 70'li yılların 911 modellerine götüren Porsche, orta konsola geniş bir dokunmatik ekran eklemiş. Küçük vites kolunun etrafındaysa dokunmatik kumanda panelleri yer alıyor.

Artan aks mesafesi sayesinde iç mekanında daha fazla hacim sunabilen 911'in donanımına gece görüş sistemi ve dur-kalk yapabilen adaptif hız sabitleme sistemleri eklenmiş. Islak yollarda güvenliği artıran yağmur modu da otomatik olarak yol durumunu analiz ederek performansı en güvenli şekilde ortaya koyacak bir yardımcı olarak donanıma eklenmiş.


İlk etapta Carrera ve Carrera S modellerinin iki ve dört tekerlekten çekişli versiyonları tanıtılan otomobilde 3 litre hacimli, çift turbo beslemeli, 6 silindirli Boxer motorlar kullanılıyor. Sırasıyla 385 ve 450 beygir güç üretebilen üniteler 7 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor.

ZF üretimi olan bu şanzımanla Carrera S 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşırken 4S aynı işi 3.6 saniyede tamamlıyor. Sport Chrono paketiyleyse bu süreler 0.2 saniye kısalıyor. Maksimum süratlerse 308 (S) ve 306 km/s (4S).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder