24 Haziran 2016 Cuma

Mercedes-AMG GT R


Mercedes-AMG birlikteliğinin süperspor üyesi GT artık daha güçlü bir versiyona sahip. GT3 yarış aracından aldığı detaylarla daha agresif bir görünüm sunan GT R isimli otomobil hem daha hafif hem de daha güçlü.

Mat yeşil gövde rengiyle tanıtılan otomobilin ön tamponu daha agresif bir görünüm sunarken Panemericana ön panjur, GT3 versiyonundan esinlenilmiş. Yan etekler, aynalar ve tavanda çıplak karbon fiber kullanılan otomobilin jantları önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı.


Arka bölümde açısı ayarlanabilen spoiler ve ek hava çıkışlarıyla çok daha agresif görünen bir tampona sahip olduğu görülebilen otomobil çok daha büyük bir difüzöre kavuşmuş. Yenilenen egzoz sistemi merkezi çıkışlara kavuşurken aracın altı tamamen düzleştirilip aktif aerodinamik parçalarla zenginleştirilmiş. Bu arada egzoz sisteminin diğer iki çıkışı da difüzör içine gizlenmiş.

Ön çamurluklar arkasında yer alan çıkışlar da yeni bir tasarıma kavuşurken iç mekanda tek parçalı koltuklar standart olarak sunuluyor. 9 ayrı ayara sahip çekiş kontrol sistemi ve sarı renkli kumaş parçalar otomobilde alınabilen diğer aksesuarlar.


Yapılan değişiklikler sonucunda GT S'ten 90 kg daha hafif hale gelen araçta görev yapan çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli v8 motor 585 beygir güç, 700 Nm tork üretebilir hale gelmiş. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanın 1 ve 7. vites oranları değiştirilirken limitli kaydırma sağlayan diferansiyel standart donanıma eklenmiş. 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen GT R'ın maksimum süratiyse 318 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder