25 Ağustos 2022 Perşembe

Daihatsu Tanto


Daihatsu'nun Kei Car modellerinden Tanto, yeni bir versiyona kavuştu. 2019 yılında yeni nesli tanıtılan otomobilde bir yenilik olmasa da Tanto Custom makyajlandı. Ayrıca aileye Tanto FunCross isimli bir seçenek eklendi.

3.395 mm boya, 1.475 mm genişliğe ve 1.775 mm yüksekliğe sahip olan otomobil aslında MPV tanımına çok iyi uyuyor. Köşeli hatlara sahip olan otomobilde B sütunu bulunmuyor ve arka kapılar kayarak geriye doğru açılıyor.

Versiyona göre çok farklı yüzlere sahip olabilen Tanto'nun Custom seçenekleri, Lexus modellerini andıran dev bir ön panjura kavuşmuş. LED farlar ve bol kromaj da aracı lüks göstermeye çalışan diğer detaylar. Birçok farklı renge sahip detaylarıyla FunCross ise gövde korumaları ve beyaz renkli sac jantlarıyla doğaya daha yakın sürücülerin dikkatini çekecek.

Dört kişilik iç mekanda birçok lüks donanım bulunan otomobillerin dijital gösterge panelleri orta konsola kadar uzuyor. Farklı renklerde trim parçaları ve büyük dokunmatik ekranla donatılan Tanto ailesinde bol depolama bölümü, arka koltuklar için tepsiler, açılabilir camlar ve cam perdeleri gibi kalemler yer alıyor.

Kaputu altında 658 cc hacimli bir benzinli motor bulunan otomobilin atmosferik emişli seçenekleri 52 beygir güç üretebilirken turbo beslemeyle güç 64 beygire ulaşıyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılan otomobiller önden veya dört tekerlekten çeker olarak alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder