21 Ağustos 2022 Pazar

Ruf Bergmeister


Ruf, Porsche köklerine dönerek yeni bir speedster üretti. İlk bakışta modifiye edilmiş bir 993 gibi göürnen araç aslında bundan çok daha fazlası. Model, geçmişin önemli Porsche modellerinden 906, 909 Bergspyder ve 718 RS 60 Spydergibi araçları hatırlatıyor.

Bütün gövde panelleri karbon fiberden üretilen Bergmeister, ön tamponunda geniş hava girişlerine sahip. Metal depo kapağı bagaj kapağı üzerine alınan aracın 19 inç çaplı jantları tek bijonlu. Küçük yan aynalar, çamurlukların önündeki kanatçıklar, arka sol çamurluk üzerindeki hava girişi, hem koltukların arkasında hem de kaputta bir spoiler ve iptal edilen arka tampon dikkat çeken detaylar.

İç mekanı çok sade bir yapıda olan otomobilde küçük bir ön cam ve bol Alcantara döşeme kullanılmış. Sabit sırtlıklı yarış koltukları, üç kollu direksiyon simidi ve analog göstergeler haricinde yaşam bölümünde bir ilginçlik bulmak zor.

Görünümüne uygun olarak kaputu altına hava soğutmalı bir Boxer motor alan aracın 3.6 litre hacimli, 6 silindirli ünitesi çift turbo beslemeli. 450 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli manuel şanzıman, 350 mm çaplı karbon seramik fren diskleri ve önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperlere sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder