23 Ağustos 2022 Salı

Toyota Sienta


Toyota, Yaris temelleri üzerine geliştirilen MPV modeli Sienta'nın yeni neslini tanıttı. Kullanışlılığı daha da üst seviyeye çıkan aracı farklı renklerde iç mekanla ve değişik çekiş sistemleriyle satın almak mümkün olacak.

4.300 mm boya, 1.695 mm genişliğe ve 1.670 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.750 mm olarak açıklanıyor. Kontrast renkte tavan ve yan aynalarla alınabilen otomobilin LED farları gövde rengi ve gümüş detaylara sahip. Aracın model ismi ön tamponun siyah bölümüne işlenmiş.

Kayar arka kapılara sahip MPV'nin kapıları haricinde tamponlarının yan bölümleri de siyah renkli korumalara sahip. LED stopları D sütununa yerleştirilen otomobilin arka tamponu, dik bagaj kapağından çıkıntı yapmayacak biçimde tasarlanmış.

Birçok tepsi ve bardaklıkla donatılan iç mekanı farklı renklerde plastikler ve döşemelerle tercih edilebilen Sienta'da dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran bulunuyor. Opsiyonlar arasında ahşap kaplamalı bagaj zemini ve arka kapı camları için perdeler yer alıyor. Kompakt boyutlara rağmen araç 7 kişilik oturma kapasitesine sahip.

Kaputu altında 1.5 litre hacimli, benzinli motorun standart veya hibrit seçenekleri sunulan araç sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor. Hibrit seçeneğin tek elektrik motorlusu önden çekişliyken çift elektrik motorlu araç dört tekerlekten çekişli.

2 yorum:

  1. türkiye'ye gelecek mi? çok güzel bi modelmiş. özellikle 7 kişilik olması..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelemeyecek. Sağdan direksiyonlu bütün üretim.

      Sil