20 Ağustos 2022 Cumartesi

McLaren Solus GT


Gran Turismo konseptleri, nadiren de olsa gerçek hayatta da karşımıza çıkabiliyor. Daha önce konsept olarak fuarlarda tanıtılan otomobiller McLaren'e yetmemiş olacak ki bu sefer müşterilere satılacak bir model karşımıza çıkmış. Sadece pistlerde kullanılabilecek olan Solus GT, 25 örneğe sahip olacak. 

Ön bölümünde büyük bir splitter ve kanat yer alan otomobilde ince LED aydınlatmalar da kullanılmış. Çamurlukları da aerodinamik bir şekilde biçimlendirilen aracın ön süspansiyon sistemi açıkta bırakılmış. Tavana da bir hava girişi ekleyen McLaren bu parçanın arkasında dengeleyici bir kanat kullanmış.

Tek bijonlu jantlara da sahip olan otomobilin arka bölümünde dev spoiler ve çift katlı difüzör bulunuyor. Çiftli egzoz çıkışı ortaya yerleştirilirken önde olduğu gibi arkada da ince LED stoplara yer verilmiş. Sis ve uyarı farıysa F1 araçlarında olduğu gibi ortaya yerleştirilmiş.

İleriye doğru kayarak açılan tavanı sayesinde bir savaş uçağına biner gibi girilen iç mekanda havalandırma çıkışları ve dikiz ayna dışında bir şey bulmak güç. Kumanda düğmeleri ve gösterge paneli, sökülebilir direksiyon üzerine yerleştirilmiş. Vücuda göre şekillendirilen koltuk, tulum, kask ve sürüş dersleri de araçla birlikte verilen hediyeler arasında.

Kaputu altında, 10.000 d/d çevirebilen, 5.2 litre hacimli bir V10 motor bulunduran Solus GT, 828 beygir güç, 648 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, sıralı şanzımanla donatılan araç 1 tonun altında boş ağırlığa sahip. Performans verileri kesinleşmemiş olsa da McLaren, Solus GT'nin 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 2.5 saniyede ulaşacağını ve maksimum süratinin 322 km/s'in üzerinde olacağını belirtiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder