16 Ağustos 2022 Salı

Aston Martin DBR22


Aston Martin'in konsept çalışmaları devam ediyor. Tasarımıyla 50'li yıllara göndermeler yapan DBR22, klasik dış görünümünü 3 boyutlu baskıyla şekil verilen parçalarıyla modern teknolojiyle birleştirmiş. V12 motorun dunduğu performans da göz kamaştırıcı.

Speedster gövdesinin hakkını veren otomobil, DB3S ve DBR1 gibi klasiklere gönderme yapıyor. Köşelere çekilmiş oval LED farlar ve dev ön panjuruyla dikkat çekici duran otomobilde büyük splitter ve kaputta geniş hava çıkışları görülebiliyor. 21 inç çaplı jantlarsa tek bijona sahip.

Deflektörlü yan etekler, ön çamurluk hava çıkışları, alçak camlar ve ince yapılı sabitleyicilere sahip aynalarla farklı bir görünüm sunan konsepte arkadan bakıldığında çift bombeli yapı, geniş difüzör, ince LED stoplar ve merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı gözlerden kaçmıyor.

Modern bir iç mekana sahip olan otomobilde diğer Aston Martin modellerinden tanıdığımız direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli kullanılıyor. Orta konsolundaysa yeni nesil bir dokunmatik ekrana yer verilen DBR22'de deri döşeme ve karbon fiber trim parçaları yaşam alanına şıklık katmış.

Kaputu altında 5.2 litre hacimli, çft turbo beslemeye sahip V12 motor bulunan otomobil 715 beygir güç, 753 nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla gücü arka aksa aktaran araç 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 319 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder