20 Ağustos 2022 Cumartesi

Lamborghini Urus Performante


Lamborghini'nin SUV modeli Urus da daha yüksek performanslı versiyonuna kavuştu. Bir taraftan güçlenirken diğer taraftan hafifletilen model görsel olarak da farklılıklar içeriyor. Bakalım kardeş marka Porsche ile olan yarışta hangi SUV öne geçecek.

Birçok gövde parçası karbon fiberden üretilen Urus Performante'de hava çıkışlarına sahip kaput ve daha geniş hava girişleri sunan ön tampon kullanılmış. 22 veya 23 inç çaplı jantlar ve karbon fiber tavan da donanıma eklenmiş. Arka bölümde daha büyük spoiler ve makyajlanarak yine karbon fiberden üretilen tampon öne çıkıyor.

İç mekanında büyük bir yenilik sunulmayan Urus Performante'de daha bol Alcantara döşeme kullanılmış. Ön koltuklara eklenen "Performante" arması haricinde 20 mm alçaltılan süspansiyon sistemi ve 16 mm artan iz genişliği aracın diğer detayları. Bütün hafifletme çalışmaları ardından araçtan 47 kg atılabilmiş.

4 litre hacimli V8 motoru, çift turbo besleme yardımıyla 666 beygir güç, 850 Nm tork üretebilen Urus Performante 306 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor. Dört tekerlekten çekişli aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasıysa 3.3 saniyede tamamlanıyor. Çelik yaylara sahip bir süspansiyona sahip olan modelde Akrapoviç egzoz sistemi ve Rally sürüş modu standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder