18 Ağustos 2022 Perşembe

Dodge Charger Daytona SRT


Dodge Speed Week kapsamında tanıtılan araçlar arasına bir de elektrikli spor otomobil konsepti eklendi. Sedan kasalı güncel Charger'ın aksine klasik modelin iki kapılı yapısıyla karşımıza çıkan otomobil genel olarak da bu araca benziyor. 

Markanın 60 ve 70'li yıllarda kullandığı Fratzog logosuna sahip ön bölümde farlar panjura gömülmüş ve ince bir LED çubukla birbirine bağlanmış. Kaputun önünde büyük bir hava girişi, tampon altındaysa splitter yer alıyor. 21 inç çaplı, tek bijonlu jantlar, hemzemin kapı kolları ve ince yapılı yan aynalar da aerodinamik dokunuşlar arasında.

Yan bölümde derin bir karakter çizgisine sahip olan konsept direksiz tasarımıyla da sade bir duruşa sahip. Ayrıca B sütununun kalınlığı da klasit Charger'ı hatırlatıyor. O aracın aksine bir liftback olan Daytona SRT'nin arkası da boydan boya LED stoplar ve difüzörle dikkat çekiyor.

İç mekanında dört adet tekli koltuğa sahip olan araç, her yolcu için ısıtma ve soğutma fonksiyonları sunuyor. Organik görünümlü ambiyans ışıklandırması, dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran haricinde direksiyon ve kapı içlerinde yer alan kumandalar da dokunmatik. Panoramik cam tavan da iki kapılı bir araçta çok karşılaşmadığımız bir donanım.

Elektrik motorlu aracın gücü hakkında bilgi vermeyen Dodge, konseptin SRT Hellcat'ten yüksek performansa sahip olduğunu belirtti. Dört tekerlekten çekişli konseptte 800 Volt mimarisi ve 126 dB seviyesinde sahte motor sesi çıkarabilen sistem kullanılmış. Çok vitesli şanzıman da sürüş zevkini artırmak için araca eklenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder