17 Ağustos 2022 Çarşamba

Dodge Hornet


Alfa Romeo Tonale bir kardeşe kavuştu. FCA grubunun üyelerinden Dodge, kompakt SUV modeli Hornet'i tanıttı. İki motor seçeneğiyle sunulacak olan araç İtalyan tasarım anlayışını Amerika'ya taşımış oldu.

Önden bakıldığında bir taraftan Dodge, diğer taraftan Fiat modellerini andırdığı söylenebilecek aracın bazı paketlerinde geniş ön hava girişleri ve kapu ahava çıkışları dikkatlerden kaçmıyor. LED farlar ve çapları 17 ile 20 inç arasında değişen jantlar da donanımda. Arkadaysa spoiler, yüzgeç anten ve ince uzun LED stoplar görülebiliyor.

İç mekanı da Alfa Romeo armalı kardeşinden alınan Hornet'te dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran aynen korunurken direksiyon simidi üzerinde yer alan yuvarlak motor çalıştırma butonu yerini dörtgen biçimli spor modu butonuna bırakmış. Yan havalandırma ızgaraları da yuvarlaktan köşeliye geçiş yapmış. Vites değiştirme kulakçıklarına veda eden modelin sürüş modu selektörü yerine de motor çalıştırma düğmesi gelmiş.

Kaput altında iki motor seçeneği bulunacak olan Hornet'in hibrit versiyonunda 1.3 litre hacimli, benzinli bir ünite yer alıyor. Arka aksta yer alan elektrik motoruyla birlikte 290 beygir güç, 520 Nm tork üretebilen araçta 6 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor ve 0-100 km/s hızlanması 6.3 saniyede tamamlanıyor. 15.5 kWh kapasiteli bataryalar 48 km elektrikli menzil sunabiliyor.

İlk motor gibi Jeep modellerinde de kullanılan 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorsa 272 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan otomobilin 0-100 km/s hızlanması 6.7 saniyede tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder