18 Ağustos 2022 Perşembe

Porsche 911 GT3 RS


Porsche, geleneği bozmuyor ve 911'in yeni seçeneklerini tanıtmaya devam ediyor. Genelde zaman geçtikçe sportif seçenekleri tanıtılan ailenin GT3 versiyonu, pistlere daha uygun seçeneği RS'e kavuştu. Aracı, daha ilk görüşte tanımak mümkün.

Gövdesi tam bir aerodinamik çalışma tahtasına dönen aracın önünde splitter ve tampon köşelerindeki deflektörler haricinde hava çıkışları eklenen bagaj kapağında yer alan yeni parçalar dikkat çekiyor. Ön çamurlukların üzerinde basınç düşürücü delikler yer alırken her iki çamurluğun arkası da gövdeye doğru açı almış ve önlerine deflektörler eklenmiş.

Tavana da yüzgeçler ekleyen Porsche, logo ve model yazıları için çıkartmalar kullanmış. Önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı magnezyum jantlar tek bijonlu yapıya sahip. Yan etekleri de genişleyen otomobilde diğer 911 modellerinin aksine kapıdan çıkıntı yapan kollar kullanılmış. Arka tamponda büyük hava geçişleri, difüzör ve merkezi yerleşime sahip çiftli egzoz çıkışı dikkat çekiyor. 

Kaputun uç kısmı küçük bir spoiler biçimli olan otomobilde bir de dev spoiler görev yapıyor. Çift katlı parça üstten sabitlenmiş ve DRS fonksiyonu da bulunuyor. Opsiyonel olarak sunulan karbon seramik fren diskleri önde 410, arkada 390 mm çaplı. 200 km/s süratte 409 kg yere basma kuvveti üretebilen otomobil bu kuvveti 285 km/s'te 860 kg'a yükseltiyor. İz açıklığı artırılan modelin arka çamurlukları, Turbo ailesinde olduğu gibi hava girişlerine sahip.

İç mekanda Clubsport ve Weissach paketleriyle birlikte sabit sırtlıklara sahip yarış koltukları, takla kafesi, Alcantara kaplı direksiyon simidi ve paneller, kapı kolları yerine geçen kayışlar ve direksiyon simidi üzerinde dört buton bulunuyor. Bu düğmeler, sürüş modu, DRS, arka diferansiyel ve süspansiyon sisteminin sertlik ayarlarına kumanda ediyor.

Kaputu altında kam profili yenilenmiş bir GT3 motoru yatan GT3 RS'in 4 litre hacimli, 6 silindirli, Boxer motoru 525 beygir güç üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilen aracın birçok yerinde kullanılan hafif malzemeler sayesinde ağırlık 1.450 kg'da tutulabilmiş. Maksimum süratse 296 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder