15 Ağustos 2022 Pazartesi

Mahindra Scorpio Classic


Mahindra, Haziran ayında tanıttığı yeni Scorpio-N'in ardından eski nesil Scorpio'yu da makyajladı. 2002 yılından beri üretilen model, 2006, 2009 ve 2014 yıllarında hafifçe makyajlanmasının ardından 2022'de yeni motoruna kavuşuyor.

Temel olarak aynı araç olsa da eskisine oranla daha dar olan ön panjur ve yeni ön tamponuyla farklılık sunan Scorprio Classic'te LED gündüz aydınlatması ve daha geniş tampon koruma plakası yer alıyor. Daha modern görünen 17 inç çaplı jantlar haricinde arkada da stopların D sütunu boyunca uzanmaya başladıkları gözlerden kaçmıyor.

İç mekanda açık renkli plastik ve döşemeler kullanan makyajlı aracın bu bölümde sunduğu asıl yenilikse 9 inç büyüklüğe sahip dokunmatik ekran. Akıllı telefon bağlantısını mümkün kılan ünite haricinde orta ve vites konsollarında ahşap benzeri kaplama kullanıldığı da görülebiliyor.

Merdiven şasi ve dört tekerlekten çekiş sistemini de aynen koruyan aracın 2.2 litre hacimli yeni motoru 132 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan motor eskisinden %14 daha az yakıt tüketirken 55 kg da daha hafif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder