20 Ağustos 2022 Cumartesi

Maruti Suzuki Alto K10


Maruti Suzuki, Hindistan pazarına özel Alto K10'u yeniledi. Suzuki'nin birçok modelinin de temellerini oluşturan yeni platforma geçiş yapan otomobil bu sayede çok daha moder hale geldi. Üstelik fiyatı da günümüzde yaklaşık 90.000 TL seviyesinden başlıyor.

Genel olarak yuvarlak hatlara sahip basit bir tasarımla karşımıza çıkan yeni otomobilin ön tamponunda büyük bir hava girişi bulunuyor. Halojen farlar ve kapaklı jantlar da donanıma dahil. Arkadaysa bagaj kapağına taşmayan küçük stoplar yer alıyor. 3.530 mm boya ve 1.490 mm genişliğe sahip olan otomobilin yüksekliği 1.520, aks mesafesiyse 2.380 mm.

İç mekanı da sade bir görünüm sunan aracın 3 kollu direksiyon simidi ve dijital gösterge panelinin yanında dokunmatik ekranı da bulunuyor. Havalandırma kumandalarıysa analok ve hatta sürdülü. Sadece 2 hava yastığı bulunan Alto K10'un orta konsolunda 12 Volt, USB ve Aux girişleri de mevcut.

Kaputu altında 1 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli bir motor barındıran otomobil 67 beygir güç, 89 Nm tork üretebiliyor. Bu güç, ön aksa 5 ileri vitesli manuel veya otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla aktarılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder