20 Ağustos 2022 Cumartesi

Lucid Air Sapphire


Lucid Air daha da hızlanıyor. Amerikalı elektrikli sedan Air, yeni Sapphire versiyonuyla seri üretimdeki en güçlü sedan model olma şerefine erişirken markanın gelecekte üretmeyi planladığı farklı performans modellerinin de kapısını açıyor.

Görünümünde büyük değişiklikler olmayan otomobilin gövdesinde daha az kromaj kullanılmış. Önde 20, arkada 21 inç çaplı jantlar tek bijonlu ve istenirse karbon fiber kapaklarla daha aerodinamik bir hale getirilebiliyorlar. Genişletilen çamurluklar ve karbon fiber spoiler haricinde difüzör de daha belirgin hale getirilmiş.

Safir mavi gövde rengini de bu araca özel sunan Lucid, iç mekanda da bu renkte dikiş iplikleri kullanmış. Gösterge paneli ve dokunmatik ekran grafikleri yenilenirken koltuklar daha yüksek yan desteklere kavuşmuş. Direksiyon simidi ve tavandaysa Alcantara döşemeler var.

Daha büyük karbon seramik disklere sahip fren sistemine sahip olması haricinde otomobilin direksiyon, süspansiyon ve elektronik yardımcıları yeniden ayarlanmış. 3. elektrik motorunun eklenmesiyle gücün 1.200 beygir üzerine çıktığı belirtilse de henüz elimizde kesin bir veri yok. 0-100 km/s deparı yaklaşık 2 saniyede tamamlanan aracın 160 km/s'i görmesi de 4 saniyeden kısa sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder