31 Mayıs 2022 Salı

DeLorean Alpha5


Efsane geri dönüyor. Tek bir otomobil modeliyle dünyaca tanınmayı başarabilen DeLorean, bu tanınırlığını bu sefer de elektrikli bir modelle geliştirmek istiyor. Üstelik bunu, 88 örneklik çok anlamlı bir üretim adediyle ve çok bulunur olmadan yapması planlıyor.

DMC-12'nin aksine dört kişilik oturma kapasitesi sunan otomobilin boyu neredeyse 5 metre uzunluğunda. Genişlikse 2 metrenin üzerinde. Önde ince LED farlarıyla dikkat çeken Alpha5, dev jantlar ve ince yan aynalarıyla profilden sade bir duruş sergiliyor.

Atasında olduğu gibi arka camında paller bulunan aracın LED stopları da çamurluktan çamurluğa uzanıyor. Tampondaysa sis farları ve büyük difüzörün çıkışı görülebiliyor. DMC-12'de olduğu gibi yukarıya doğru açılan kapıların köşelerinde de aydınlatmalar bulunuyor.

İç mekanında dört adet tekli koltuk bulunan otomobilde dijital gösterge paneli, ince yapılı havalandırma ızgaraları, Orta konsolu oluşturan dokunmatik ekran, yüzer konsol ve 3 kollu direksiyon simidi bulunuyor.

Teknik detayları kesinleşmemiş olsa da araçta kullanılması planlanan iki elektrik motorunun dört tekerlekten çekişli hale getirdiği modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3 saniyeden biraz daha uzun sürecek. 100 kWh kapasiteli bataryaların yaklaşık 500 km menzil sunması bekleniyor.

Hava sürtünme katsayısı 0.23 olan modelin 0-88 mil/s sürateyse 4.35 saniyede ulaşması bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse. Geleceğe Dönüş serisinde yer alan DeLorean zaman makinesi de bu sürate ulaşınca zamanda ileriye veya geriye gidebiliyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder