29 Mayıs 2022 Pazar

Mostro Barchetta Zagato


2015 yılında karşımıza klasik tasarımlı bir Coupé ile çıkan Zagato, aradan geçen 7 yılın ardından bu otomobilin üzeri açılan seçeneğini tanıttı. Temellerinde yine Maserati mühendisliği bulunan araç da sabit tavanlı kardeşi gibi 5 örneğe sahip olacak.

Uzun kaputunun önüne oval bir panjura sahip olan otomobil yine bu şekilde farlarıyla dikkat çekiyor. 19 inç çaplı,tek bijonlu jantlar ve kaputta olduğu gibi ön çamurlukta da öne çıkan hava çıkışları sportif görünümü destekliyor. Coupé seçeneğin kapıları yukarıya doğru açılıyor olsa da Barchetta'da daha bilindik bir mekanizma tercih edilmiş.

Takla barlarının arkasında yüksek bir yapıyla karşımıza çıkan aracın üç parçalı stopları ve yuvarlatılmış bagaj bölümü klasik rodster araçlara göndermeler yapıyor. Çift egzoz çıkışıysa büyük sayılabilecek difüzörün üzerine yerleştirilmiş.

İç mekanda bol bol deri ve kalın dikiş iplikleriyle karşılanan yolcular uzun vites kolu ve analog göstergelere de sahip oluyor. Üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi, yüksek yan destekli koltuklar, orta konsolun altına yerleştirilen çoklu düğme platformu ve yolcu tarafına yerleştirilen el freni diğer detaylar.

7 yıl önce tanıtılan coupé kardeşinde görev yapan ve Maserati GranTurismo'nun da kaputu altında bulunan 4.2 litre hacimli, atmosferik emişli V8 motor 420 beygir güç üretebilirken MC20'nin yeni nesil, çift turbo beslemeli, V6 motoru 630 beygirle daha performanslı bir seçenek oluyor. Yaklaşık 1.2 tonluk boş ağırlığa sahip olan araçlarda güç, arka aksa 6 ileri vitesli, sıralı şanzımanla aktarılıyor. Ağırlık dağılımıysa 50/50.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder