28 Mayıs 2022 Cumartesi

Maserati MC20 Cielo


Yazın kendisini göstermeye başlamasıyla birlikte Maserati de MC20'nin üzerini açtı. Cielo ismini alan roadster, kısa sürede açılıp kapanabilen sert bir tavana sahip. Üstelik performans verileri de sabit tavanlı kardeşininki kadar etkileyici.

Ön bölümde tasarımları farksız olan MC20 kardeşlerden Cielo, yeni tasarım 20 inç çaplı jantlara sahip. Kaputun üst kısmını baştan tasarlayan Maserati, coupé seçenekte cam altında görünen motoru gizlemiş olsa da marka logosunu yine büyük bir şekilde sergilemiş. Bu kısımda yer alan hava giriş ve çıkışlarında da farklılıklar var.

İç mekanda tavan kumandaları haricinde bir değişim yok. 12 saniyede açılıp kapanabilen cam tavanın geçirgeniliği de ayarlanabiliyor. Roadster model, sabit tavanlı kardeşinden 65 kg daha ağır. Önde 50, arkadaysa 100 litre olan bagaj hacmi de iki araçta da aynı.

Kaput altında çift turbo beslemeli, 3 litre hacimli V6 motoru koruyan otomobil 8 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyede ulaşabiliyor. 0-200 deparı 9.2 saniyede gerileyen otomobilin maksimum süratinin de 320 km/s üzerinde olduğu belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder