23 Mayıs 2022 Pazartesi

Škoda Afriq


Škoda Academy bir kere daha ilginç bir konseptle karşımızda. Kamiq görünümüne sahip bu otomobil, Octavia altyapısı ve Fabia Rally2 evo parçalarıyla donatılmış bir ralli aracı. Üstelik iç mekanda ilginç bir özellik yer alıyor.

Kamiq gövdesine sahip olsa da arka kapıları iptal edilen konseptin ön bölümünde ek LED stoplar ve tampon alt koruması dikkat çekiyor. 16 inç çaplı çelik jantlar, genişletilmiş çamurlukların altını araziye uygun lastiklerle doldururken tavana hava girişi açılmış.

Arka yan camlara da hava çıkışları açılan Afriq, küçültülmüş yan aynalara ve daha büyük bir spoilere kavuşmuş. Stopların bagaj kapağına taşan bölümleri ve arka silecek iptal edilirken egzoz çıkışı arka tamponun ortasına alınmış.

Fabia ralli aracından alınan kokpit ve direksiyon simidi haricinde iç mekanda tam boy takla kafesi, dijital gösterge paneli, yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, yangın söndürme sistemi ve GPS ekranının yanına eklenmiş içme suyu üretme makinesi gözlerden kaçmıyor.

Güçlendirilmiş süspansiyon sistemiyle donatılan konseptte 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor görev yapıyor. Octavia'dan alınan güç aktarmasında dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli DSG kullanılıyor. 190 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen aracın ağırlığıysa 1.350 kg.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder