27 Mayıs 2022 Cuma

Asahi Kasei AKXY2


Günün ilginç konseptleri arasına bir de Asahi Kasei eklendi. 100. yılını kutlayan firma, teknik verilerini paylaşmaktan kaçındığı elektrikli otomobil konseptiyle dikkatleri üzerine çekti. Aracın seri üretimi düşünülmese de detaylarda bazı ilginç dokunuşlar bulunuyor.

Konseptin çift katlı yapısı ilk bakışta dikkat çekiyor. Tamamen camdan üretilen üst bölüm, sanki çok amaçlı platformmuş gibi görünen bir taban üzerinde yer alıyor. Aerodinamik yapılı jantlar ve ince yapılı LED aydınlatmalar da gözden kaçmıyor.

Ön ve arkasını ayırmakta zorlanabileceğimiz otomobilde bu işi yapmanın en kolay yanı, şeffaf bölümün aldığı açılara bakmak. Bu arada üst bölüm, tek parça halinde yukarıya açılırken yanlarda yer alan kapılar devrilerek giriş platformlarını oluşturuyor.

İç mekanında da sadelik hakim olan otomobilin bu bölümünde halı kaplama, iki adet koltuk ve üçüncü bir yolcu için bir tabure bulunuyor. Gösterge paneli dijital olsa da direksiyon simidi bulunmayan otomobil tamamen otonom olarak yol alabilecek şekilde tasarlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder