27 Mayıs 2022 Cuma

Suzuki Vision Gran Turismo


Kısa bir aranın ardından Gran Turismo konseptlerine bir yenisi eklendi. Bu sefer karşımızda olan marka, pek de alışık olmadığımız cinsten. Ürettiği küçük yapılı modellerle öne çıkan Suzuki, bu sefer ilginç bir roadster konseptiyle karşımızda.

Köşeli hatlara sahip olan otomobilin ön görünümü Swift Sport'u andırsa da panjurun büyüklüğü ve LED farların tasarımı çok daha agresif. Dev jantlara sahip olan modelde şişkin çamurluklar ve küçük kapılar görev yapıyor. 

Ön bölümde uzun bir splitter kullanan Suzuki, camı da alçak tutmuş. Kapıların altında yer alan derin girintiler de gözlerden kaçmıyor. Yan aynalarının yerini kameralar alan VGT'nin LED stopları aracın üzerine doğru açı almış. Çift egzoz çıkışı merkezi bir yerleşime sahiken arka tamponun neredeyse tamamı difüzör olarak görev yapıyor.

Sade bir iç mekan tasarımına sahip olan konseptin U biçimli direksiyon simidi üzerinde yansıtmalı bir gösterge paneli yer alırken yan ayna kameralarının görüntüleri sürücünün iki tarafından izlenebiliyor. Sportif koltuklarda 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri bulunuyor.

Japon markanın çılgın motosiklet modeli Hayabusa'dan alınan 1.34 litre hacimli motoru, ikisi ön, biriyse arkada yer alan elektrik motoruyla birleşince toplamda 432 beygir güç, 610 Nm tork üretebilen otomobil sadece 970 kg ağırlığında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder