25 Kasım 2019 Pazartesi

Lambo V12 Vision Gran Turismo


Gran Turismo modellerine bir yenisi eklendi. Üstelik bu sefer araç, 2019 FIA Gran Turismo Şampiyonası Finalleri sırasında tanıtıldı ve bu tür birçok modelin aksine sadece sanal ortamda bulunmuyor.

Gran Turismo konsol oyununda seçlebilecek araçlar arasına katılan modelin ismimde marka adının kısa yazılmasından sıradışı bir otomobil olduğu anlaşılıyor. Neredeyse açık tekerlekli bir yarış aracı olarak tanımlayabileceğimiz model gelecekten bize ulaşmış gibi görünüyor.


Dört bir yanında aerodinamik kitin parçaları bulunan konseptte dev jantlar, ince yapılı ve çok parçadan oluşan LED far ve stoplar, dışarıdan görülebilen süspansiyon sistemi, 6 çıkışa sahip egzoz sistemi ve çift parçadan oluşan spoiler kullanılmış.

Bir savaş uçağı kokpitiyle neredeyse birebir tasarlanan kabindeyse sürücünün ortaya oturduğu görülebiliyor. U biçimli direksiyon simidi üzerinde bir dijital ekrana yer veren Lamborghini gerekli bilgilerin çoğunu ön cama yansıtmış.


Görünümü Sián'ı andıran modelin motoru da bu araçtan alınmış. 6.5 litre hacimli, atmosferik emişli V12 motoru hafif hibrit sistemle birleşip 819 beygir güç üretir hale gelen model 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyeden çabuk ulaşabilirken maksimum sürati 350 km/s'in üzerinde.

2 yorum:

  1. Eğitim düzeyiniz nedir?

    Yazılarınız uzun tez çalışması yapmış birisi gibi de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Üniversite. Yükseği yapmak istemedim hiç. Yeterince sevdiğim bir konu bulamadım hiç.

      Sil