26 Ocak 2011 Çarşamba

Aston Martin V8 Vantage S


Aston Martin, V8 ve V12 Vantage modellerinin arasını doldurmaya karar verdi. V8 Vantage'ın yarış versiyonlarından edinilen bilgilerle hayatına başlayan otomobilin ismiyse Vantage S.

Görünüm olarak Vantage ailesinin diğer üyelerinden büyük farklılıklar sunmayan S'te görev yapan ön tamponun alt kısmında bulunan splitter yenilenerek hava emiş kanalı yeniden şekillendirilmiş. 19 inç çaplı jantları standart donanımında sunan otomobilin arka tamponu da yeniden tasarlanarak alt bölümüne karbon fiberden üretilmiş büyük bir difüzör yerleştirilmiş. Bu sayede daha genişmiş gibi duran aracın egzoz sesi de standart modellere oranla daha gür çıkıyor.

Süspansiyon ve fren sistemleri de modifiye edilen aracın ön fren diskleri 380, arkadakilerse 330 mm çaplı. Yol tutuşu geliştiren elektronik sistemleri daha sportif ayarlanan otomobilin pistler üzerinde kendisini evinde hissetmesi sağlanmış.

İç mekanında daha sportif koltukları standart olarak sunan araç için sunulan deri renk ve desenleri yenilenirken diğer donanım kalemleri standart Vantage modellerinden aktarılmış.

4.7 litre hacimli v8 motoru 430 beygir güç, 490 Nm tork üretebilen Vantage S'in yeni geliştirilen yarı otomatik şanzımanı 7 ileri vitesli. Vites değişimleri direksiyon simidi arkasından kontrol edilebilen ünite aracın hızlanma verilerini iyileştirirken maksimum sürati de 305 km/s'e ulaştırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder