24 Ocak 2011 Pazartesi

Fiat Freemont


Yok olmaktan kurtardığı Chrysler grubunu A.B.D. pazarına açılmak için kullanan Fiat, bu bağlamda ilk adımını 500'ü yeni dünyada piyasaya sürerek atmıştı. İkinci adımda Chrysler modellerini Lancia amblemiyle satmaya başlaması beklenen üretici ilk olarak Dodge Journey'yi Fiat amblemine kavuşturdu.

Köşeli bir tasarıma sahip olan araç ön panjuru ve logoları hariç Journey ile aynı tasarım özellikleri sunuyor. 4.89 metre boya, 1.88 metre genişliğe ve 1.72 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.89 metre.  Standart donanımda 7 koltuk sunan araç bir SUV ile station wagon'un crossover versiyonu olarak tarif edilebilir.

İç mekanında daha kaliteli malzemeler kullanıldığı belirtilen aracın gösterge tablosu yenilenirken orta konsolu makyajlanmış. 3 bölgeli tam otomatik klima, dokunmatik ekran, Bluetooth bağlantısı, karartılmış camlar, otomatik yanan farlar gibi donanımları standart olarak sunan Freemont'un bagaj hacmi 1.461 litreye kadar genişletilebiliyor.

Süspansiyon ve direksiyon sistemini, Amerika dışı kullanım için elden geçiren Fiat motor seçeneklerinde de söz sahibi. 2 litre hacimli turbo Diesel motorunun 140 ve 170 beygir güç üretebilen versiyonlarını önden çekiş ve manuel şanzımanla birlikte sunacak olan Fiat 170 beygir gücündeki motoru dört tekerlekten çekişli olarak da satacak. Şimdilik tek benzinli motor seçeneğini Chrysler grubundan alan Fiat 3.6 litre hacimli v6 motorla birlikte 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı da standart olarak sunacak. 276 beygir güç üretebilen motorun yanında turbo Diesel ünitelerden yüksek güç çıkışına sahip olanı da otomatik şanzıman opsiyonuna sahip olacak.

2 yorum:

  1. şimdi bu aracın sadece 3.6 litrelik motorumu otomatik şanzıman ile gelecek. sonra araç neden satmadı diyecekler of ya...

    YanıtlaSil
  2. 4x4 modeller otomatik şanzımanlı satılıyor Avrupa'da. 170 beygir gücündeki Diesel modelde de sunuluyor otomatik şanzıman. Büyük ihtimalle Türkiye'ye bu motorun 2 ve 4 tekerlekten çekişli versiyonları gelecektir. İsteyene manuel, isteyene otomatik şanzıman seçeneğiyle.

    YanıtlaSil