30 Kasım 2010 Salı

Fiat 500

Fiat, efsanevi modeli 500'ün Kuzey Amerika pazarı için geliştirilen modellerini 2010 Los Angeles otomobil fuarında tanıttı. Teknik anlamda çok az yenilik sunan aracın özellikle konforu üzerinde çalışılmış.

Yeniden şekillendirilmiş ön ve arka tamponlarına bakarak kolayca tanınabilen aracın süspansiyon sistemi yumuşatılarak Amerikalı tüketicilere daha yakın bir hale getirilmiş. Ön fren kaliperleri yeniden şekillendirilen aracın ABS'si de yeniden programlanmış.

Gövdesine yapılan eklerle daha sessiz bir hale getirilen otomobilin direksiyon simidinin şekli değiştirilirken ortalama boyutları Avrupalılardan büyük olan Amerikalı sürücülerin daha rahat etmeleri için koltuklar yeniden şekillendirilip ön koltukların arasına yeni bir kol dayanağı eklenmiş.

Bose marka ses sistemiyle birlikte sunulan aracın yakıt deposunun hacmi artırılırken 100 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli motorunda değişiklik yapılmamış. Meksika'da üretilen ve standart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan araçta yeni geliştirilmiş 6 ileri vitesli bir otomatik şanzıman da opsiyon olarak sunulacak.

Kuzey Amerika'ya 2011 yılının ilkbahar aylarında merhaba diyecek olan Fiat 500'ün başlangıç fiyatıysa 15.500 Dolar olarak belirlendi.

1 yorum: