4 Mart 2010 Perşembe

Aston Martin Cygnet




Geçtiğimiz yıl üretileceği duyurulan minik Aston Martin modeli Cygnet'in kişiselleştirilmiş modellerinin fotoğrafları da su yüzüne çıktı.

Toyota iQ temelleri üzerinde yükselen bir otomobil olan Cygnet'in görünümünde, diğer Aston Martin modellerinde görmeye alıştığımız detaylar dikkat çekiyor. Kaputu üzerinde hava yarıkları açılmış olan otomobilin ön ızgarası da Aston Martin ailesinin geri kalan modellerini hatırlatıyor.

Gerek dış gerekse iç mekanında neredeyse sınırsız kişiselleştirme olanağı bulunan otomobilin iç mekanı için elle dikilmiş kaliteli deri ve Alcantara döşemeler ile karbon fiber ve alüminyum kaplamalar sunuluyor. Maksimum dört kişilik oturma alanı sunan aracın standart donanımı da navigasyon sistemi, iPod bağlantısı ve güçlü bir ses sistemi gibi donanımları içeriyor.

Sadece Aston Martin sahiplerine satılması düşünülen otomobilin motor özellikleri de açıklandı. 98 beygir güç üretebilen 1.3 litre hacimli motor 6 ileri vitesli manüel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor. 100 km mesafede ortalama tüketimi 4 litre olarak açıklanan otomobilin CO2 emisyon miktarıysa kilometre başına 110 gram. Bu değerlerin ikisi de Toyota iQ'dan düşük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder