13 Ocak 2010 Çarşamba

Lincoln MKX


Ford'un lüks alt markası Lincoln, crossover modeli MKX'i büyük bir makyaj operasyonuna soktu.

Aracın neredeyse tamamı yenilenirken MyLincoln Touch sistemi de ilk defa bu araçta kullanılmaya başlandı.

Dışarıdan bakıldığında genişleyen çamurluklar, çift parçalı dev ön ızgara, yenilenen tampon, far ve kaput tasarımı, çift parçaya ayrılmış ve LED teknolojisi içeren stop lambaları, makyajlanan bagaj kapağı, arka tampon ve yeni tasarım egzoz çıkışları dikkat çekerken standart donanımda sunulan 18 inç çaplı jantların yerine opsiyonel olarak 20 inç çaplı olanları alınabiliyor.

İç mekana geçtiğimizde çok daha sade bir kumanda tablosuyla karşılaşıyoruz. Araç içi eğlence ve bilgilendirme sistemi MyLincoln Touch'ın, orta konsolun neredeyse yarısını kaplayan ekranı ve bunun altında bulunan birkaç kumanda düğmesi sade görünüme katkıda bulunuyor. Gösterge tablosunun da büyük bölümü LCD ekranlardan oluşan otomobilde bulunan bu ekranlarda gösterilen bilgi ve grafikler, farklı sürücülere özel olarak ayarlanıp kaydedilebiliyor.

Neredeyse bütün komutları sesli olarak da algılayabilen MyLincoln Touch sisteminin yanında bu modelde yeni kullanıma alınan birçok yeni teknoloji bulunuyor. Bunlardan ilki olan mesafe kontrol radarı bulunan hız sabitleme sistemi gerekli durumlarda aracın frenlerine de müdahale edebiliyor.

Bir diğer sistemse araç hareket halindeyken kör noktalarda bulunan diğer otomobilleri algılayarak sürücüye bildiren BLIS adlı yardımcı. Diğer birçok üreticinin de kullandığı bu sistemde ek olarak park alanlarından çıkarken araca yaklaşan otomobiller de fark edilip sürücüye bildiriliyor.

MyKey adlı sistem aracı çocuklarının kullanmasına izin veren aileler için düşünülmüş. Bu sistem sayesinde araç cocuklara verildiğinde maksimum sürati ve ses sisteminin maksimum ses seviyesi önceden programlanabiliyor.

Araçta kullanılan bir diğer yenilik ise yaylı bir sistem sayesinde kapak gerektirmeyen yeni yakıt deposu.

Bütün bu donanımların ardından aracın iç mekanında kullanılan malzemelerin kalitesini de artıran Lincoln, kalınlaştırılmış camlarla ses izolasyonunu da iyileştirmiş.

Bu derece geniş çaplı bir yenileme sırasında motoru da unutmayan Lincoln araçta 3.7 litre hacimli yeni bir v6 motor kullanmaya başlamış. 305 beygir güç, 381 Nm tork üretebilen motor 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder