12 Şubat 2010 Cuma

Kia Ray


Kia, üç hafta önce eskizleri yayınlanan hibrit konsepti Ray'i 2010 Chicago otomobil fuarında tanıttı.

Yuvarlak hatlı ve fütüristik bir tasarıma sahip olan otomobilin 0.25 Cx olarak açıklanan hava sürtünme katsayısı etkileyici bir rakam. 4.4 metre uzunluğa ve 1.85 metre genişliğe sahip olan otomobilde yuvarlanma direnci düşük lastikler kullanılmış.

İç tasarımı da dışı kadar fütüristik olan otomobilde ferahlık hissinin artırılması için beyaz kumandalar ve kaplamalar tercih edilmiş. Geri dönüşümlü malzemelerden üretilmiş iç mekanda bulunan koltuklar havada asılı duruyorlarmış gibi görünürken göstergelerin tamamı dijital olarak tasarlanmış.

2.7 metrelik aks mesafesiyle birlikte devamlı değişken oranlı şanzımanını (CVT) ve pillerini Hyundai'nin Blue Will modeliyle paylaşan otomobilde kullanılan 1.4 litre hacimli GDI motor 153 beygir güç üretebilirken elektrikli motorun gücü 106 beygir.

80 km mesafeye kadar sadece elektrik motorunu kullanarak ilerleyebilen aracın 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 1.4 litre olarak açıklandı. Menzili rahatça 1200 km'nin üzerine çıkabilen aracın cam tavanında bulunan fotovoltaik hücreler iç mekanda bulunan bazı kontroller için enerji sağlamakta kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder