12 Şubat 2010 Cuma

Ford Edge


Kardeş marka Lincoln'ün MKX modelini makyajlamasının ardından Ford da kendi crossover modeli olan Edge'i geniş bir makyaj operasyonuna soktu. 2010 Chicago otomobil fuarında tanıtılan aracın motor seçenekleri de tamamen yenilenmiş.

Ön yüzü baştan yaratılıp Kuzey Amerika kıtasında satılan diğer Ford modellerine benzetilen aracın arka kısmındaysa makyaj biraz daha az hissediliyor. Bagaj kapağı ve arka tamponunda rötuşlar yapılan otomobilin stop lambalarının da iç tasarımları değişmiş. Standart modellerinde 18, 19 ve 20 inç çaplı jantlar sunan otomobilin şişkin çamurlukları da güçlü görünüme katkıda bulunuyor.

İç mekanı adeta baştan yaratılan araçta orta konsolun büyük kısmını MyFord Touch ekranı kaplarken yenilenen gösterge tablosunda analog görünümlü dijital devir saati dikkat çekiyor. Ses sisteminden telefon aramalarına kadar kontrol ettiği her fonksiyonun ismini algılayabilen MyFord Touch sisteminin yanında mesafe kontrollü hız sabitleme sistemi ve çocuklar için aracın ses seviyesini ve maksimum süratini sınırlayabilen MyKey sistemi sunulmaya başlanan yenilikler arasında.

Motor seçeneklerine baktığımızda ilk olarak 3.5 litre hacimli v6 motorun modifiye edilerek gücünün 285 beygire çıktığını görüyoruz. Tamamen yeni bir seçenek olan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli üniteyi Ford'un Avrupa'da satılan modelleri S-Max ve Galaxy'den tanıyoruz. Yeni Volvo S60'ta da kullanılacağı açıklanan motorun verileri açıklanmasa da diğer araçlarda 203 beygir güç, 300 Nm tork üretebildiğini biliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder