21 Haziran 2019 Cuma

Renault Triber


Renault, Hindistan'da ilginç bir araç tanıttı. Küçük boyutlarıyla dikkat çeken model büyük ailelerin kompakt aracı olarak pazarlanacak. Üstelik Dacia markası altında satılması halinde Avrupa pazarı bile modele sıcak bakabilir.

Önden bakıldığın şık bir görünüme sahip olduğu söylenebilecek modelin bu kısmı tam bir Renault olmuş. C sütununda alt bölümden bir çentik çıktığı göze çarparken siyah renkli plastik korumalar ve tavan rayları gözden kaçmıyor.


3.990 mm boya, 1.739 mm genişliğe ve 1.643 mm yüksekliğe sahip olan Triber, Captur'den daha küçük bir araç. 2.636 mm aks mesafesine sunan otomobilin boş ağırlığysa 1 tonun altında. Çıkıntı yapmayan bir tamponun kullanıldığı arka bölümse Ford EcoSport'u hatırlatıyor.

İç mekanda pek de sürpriz olmayan bir şekilde sade tasarım dili kullanan Renault yine de dijital gösterge paneli, çift renkli plastikler ve dokunmatik ekran gibi donanımlar sunmuş. 7 koltuklu olan modelin 84 litre hacmli bagajıysa 3. koltuk sırasının yokluğunda 625 litreye ulaşıyor.


Kaputu altında tek motor seçeneği sunan araç, 1 litre hacimli, 3 silindirli, 72 beygir güç, 96 Nm tork üretebilen üniteyle alınabiliyor. Bu motor, 5 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanlarla satılıyor.

1 yorum:

  1. 1.6 mpi lpgli 1.5 dci bizim ülkeye uyar bu. Taksi de olur. Fakat hindistanda crash test pek aranmıyor sanırım. Avrupaya uymayabilir.

    YanıtlaSil