1 Nisan 2015 Çarşamba

Porsche Boxster Spyder


Porsche ailesinin yeni üyesi 2015 New York otomobil fuarında tanıtıldı. Daha önce olduğu gibi Boxster'ın en sportif modeline Spyder ismini uygun gören Alman üretici bu aracı geliştirirken, iki ay önce tanıtılan Cayman GT4'ten yardım almış.

Cayman GT4'ün daha geniş hava girişlerine sahip ön tamponuyla donatılan otomobilde bu parça üzerinde yer alan hava çıkışı da korunmuş. Spyder logolarıyla süslenen tavan açma mekanizması kapaklarıyla da dikkat çeken otomobilin arka bölümünde modele özel çift bombeli bir kaput, daha büyük bir spoiler, difüzör ve çiftli egzoz çıkışı bulunuyor.


Bez tavanda da tasarım değişikliğine giden Porsche süperspor otomobillerde sıklıkla görmeye başladığımız kemer biçimli B sütunu tasarımını bu araca da uygulamış. Standart modellere göre 20 mm alçaltılan Boxster Spyder'ın fren sistemi de 911 Carrera'dan alınmış.

Direksiyonu da elden geçirilen aracın iç mekanında da Cayman GT4 dokunuşları görülebiliyor. Yüksek yan desteklere sahip koltukların sabit kafalıklarında Spyder logoları bulunurken direksiyon simidi Alcantara kaplanmış. Ses sistemi ve kliması bulunmayan modelde bu donanımlar ücretsiz opsiyon olarak alınabilmekte.

Kaputu altında Cayman GT4'ün 3.8 litre hacimli boxer motoru bulunan Spyder 375 beygir güç üretiyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 290 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder