1 Nisan 2015 Çarşamba

Scion iM ve iA


Toyota'nın alt markalarından Scion bu yıl New York'ta iki yeni model tanıtıyor. Aslında her ikisi de başka markalar altında bildiğimiz otomobiller olsa da üreticinin model gamı oldukça genişlemiş oldu.

Geçtiğimiz ay makyajlanan Toyota Auris'in Kuzey Amerika'da satılacak olan versiyonu olan Scion iM daha agresif görünüme sahip bir an tampon, yan etek ekleri ve yine biraz daha sportif görünen arka tampon ek parçalarına sahipken 17 inç çaplı jantlar standart donanımda.


İç mekanı da Auris'ten alınan otomobilin kaputu altında 1.8 litre hacimli benzinli motor görev yapcak. 137 beygir güç üretebilen motor standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulsa da ek ücret karşılığında, manuel modu 7 ileri vitesli olan sürekli değişken oranlı şanzıman da alınabiliyor.


Başlangıç fiyatı 20.000 Dolar altında tutulacak olan otomobilin yanında bir de daha küçük yapılı sedan sergileniyor. Fiyatı 16.000 Dolar civarında tutulacak iA isimli otomobil de Mazda2 Sedan'ın Scion logolu versiyonu.

Çok daha sportif görünen ön panjuruyla farklı bir görünü sunan aracın diğer bölümleriyle birlikte iç mekanı da orijinal araçtan aynen alınmış.


Kaputu altında 1.5 litre hacimli benzinli motor bulunan iA 105 beygir güç üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan otomobilde ek ücret karşılığında 6 ileri vitesli otomatik şanzıman da bulunacak.

2 yorum: