4 Nisan 2015 Cumartesi

Nissan Maxima


Nissan'ın 2015 New York otomobil fuarı yeniliği Maxima oldu. Üreticinin büyük sedan modelleri arasında yer alan otomobil geçtiğimiz yıl Detroit otomobil fuarında sergilenen Sport Sedan konseptinden esinlenen tasarımıyla dikkat çekiyor.

Güçlü ve fütüristik çizgileri konseptten alınan otomobilde agresif görünümlü bir ön tampon, 18 inç çaplı jantlar, ok ucu biçimli far ve stoplar, çift egzoz çıkışı, arkaya doğru daralan yan cam çizgisi, kısa bagaj kapağı ve kalın C sütunu dikkat çeken detaylar arasında sayılabilir.


Sürpriz şekilde iç mekanda da bazı detaylar konsepte göndermeler yapıyor. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simdi, orta bolümü büyük bir ekrana ayrılan gösterge tablosu, sade görünümlü havalandırma ızgaraları, büyük dokunmatik navigasyon ekranı ve vites konsolunda yer alan silindir şekilli kumanda kolları yaşam alanını oluşturuyor.


Kaputu altında bir yenilik olmayan Maxima'nın 3.5 litre hacimli v6 motoru 300 beygir güç, 353 Nm tork üretebiliyor. Önceki nesil modele oranla 37 kg hafifleyen otomobilde sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder