1 Nisan 2015 Çarşamba

Chevrolet Malibu


Chevrolet'nin Kuzey Amerika pazarında çok popüler olan sedan modeli Malibu yeni nesil örneklerine kavuştu. New York otomobil fuarında sergilenen otomobil daha sportif bir görünüme ve sürpriz şekilde küçük hacimli bir motor seçeneğine sahip.


Agresif görünümlü bir burun kısmına sahip olan yeni nesil Malibu çift parçalı ön panjur ve splitter gibi donanımları da sunarken büyük çaplı jantlar duruşu daha sportif hale getirmiş. Uç kısmı bir spoiler gibi şekillendirilen bagaj kapağının arka camla aynı açıya sahip olması nedeniyle hatchback kasaya sahipmiş gibi görünen sedan LED stoplar ve çift egzoz çıkışıyla da dikkat çekiyor.

İç mekanda da büyük değişim geçiren otomobilde çok fonksiyonlu, üç kollu direksiyon simidi, çift renkli ön konsol, farklı görünen havalandırma ızgaraları ve yolculara doğru açı almış dokunmatik bilgi ekranı yer alıyor. Yerini aldığı modelden 58 mm daha uzun olan otomobilin aks mesafesinde de 91 mm'lik bir artış var. Bununla birlikte aracın ağırlığında yaklaşıl 135 kg'lık düşüş yaşanmış.


Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 250 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen otomobil 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılırken 1.8 litre hacimli benzinli motora sahip hibrit model 182 beygir karma güç sunabiliyor.

Araçta görülmesi sürpriz olan motorsa turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli ünite. Opel modellerinde de kullanılacak olan motor 160 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. Bu seçenek sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder