4 Kasım 2011 Cuma

Opel Astra OPC


Opel, Astra tarihinin en güçlü seri üretim modelini tanıttı. Daha önce sergilenen konsept modeliyle hemen hemen aynı tasarım özelliklerine sahip olan otomobil Vauxhall markasıyla satılan kardeşi Astra VXR ile birlikte tanıtıldı.

Geniş hava girişine sahip ön tampon, 19 inç çaplı jantlar, daha sportif görünümlü yan etekler, alt kısmına difüzör eklenen sportif tasarımlı arka tampon ve bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler ile oldukça dinamik bir duruşa sahip olan otomobilde kilitli diferansiyel ve Brembo marka fren sistemi görev yapıyor.

İç tasarımı diğer Astra GTC modellerinden farklı olmayan aracın direksiyon simidi, vites kolu, kapı içleri ve sportif yan desteklere sahip koltukları deri kaplanırken bu yüzeylerde kontrast oluşturan dikiş iplikleri kullanılmış.

2 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 280 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen aracın maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi henüz açıklanmadı.

3 yorum:

  1. fiyat bilgisi var mı? avrupa ve türkiye için kaç civarı olur tahminen?

    YanıtlaSil
  2. motor değerleri gayet etkileyici.

    ama vergi oranlarının arttığı şu günlerde türkiyeye gelme ihtimalinin azalıyor olması üzücü.

    YanıtlaSil
  3. Fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi açıklanmadı henüz ama Türkiye'ye getirilecektir. Insignia'nın 2.8 litre hacimli motorunu bile getiren Opel bu fırsatı kaçırmayacaktır diye düşünüyorum. Özellikle de Renault da Mégane RS'i getirmeye başmaışken...

    YanıtlaSil