1 Kasım 2011 Salı

Peugeot 208


Peugeot'nun küçük hatchback modeli 207 yenileniyor. Yeni otomobilin ismi tahmin edebileceğiniz gibi 208.

Yuvarlatılmış hatlarıyla dikkat çeken otomobilin motor kaputu ve farlarında 508'in izlerini görmek mümkün. Yan kısımda 3 ve 5 kapılı modelleri farklılaştıran dalgalanmalar tavanda da kendisini gösterirken 3 kapılı araçların yan cam çizgisinin altından gelen krom çıta C sütununa doğru devam ediyor.

Yan camları oldukça geniş yapılı olan otomobilin iç mekanında 207'den daha kaliteli bir hava hakim. Oldukça küçük boyutlara sahip olan direksiyon simidi ve görünümü şık olsa da çok yukarıya yerleştirilmiş gibi görünen göstergeler dikkat çekerken orta konsolda bulunan havalandırma ızgaralarının hemen üzerine yerleştirilen dokunmatik ekran navigasyon sistemine de ev sahipliği yapacak. Piyano siyahı ve alüminyum görünümlü kaplamaların dikkat çektiği iç mekan da dışarıda olduğu gibi yuvarlak hatlara sahip.

Günümüzde birçok araçta olduğu gibi far ve stoplarında LED teknolojisi kullanan aracın motor seçeneklerinin ilk etapta 1 ve 1.2 litre hacimli ünitelerden oluşacağı tahmin ediliyor.

5 yorum:

  1. merhaba agamemnon

    bu araç ülkemizde ne zaman satışı çıkacak bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil
  2. Aslında resmi olarak tanıtımı yarın yapılacak. O zaman Avrupa'da satış tarihi de açıklanacağından tahmin yapmak kolay olur. Fakat ilkbahar aylarını bulacağı tahminini yürütebiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Dış tasarımda ön kısım 508 in başlattığı anlayışla devam etmiş. arkada ise stoplar bana biraz suzuki swift i hatırlattı.

    iç tasarımı ve direksiyon simidi sınıfına göre gayet iyi görünüyor ama o göstergelerin yüksekliğine alışık değiliz.

    bir patlama beklemiyorum ama satış rakamı düşük olmayacaktır.

    YanıtlaSil
  4. bence en büyük rakibi yaris olacaktır. eğer yakın fiyatlarda olursa yaris karşısında hiç şansı yok bu arabanın.

    YanıtlaSil
  5. Yaris rakiplerden birisi fakat eskiden de olduğu gibi zengin bir motor ailesine sahip olmayacak gibi görünüyor Toyota'nın miniği. Bu konuda Peugeot önde gidecek gibi. Bir de tasarımın frapanlığı var tabi. Yaris eski modeli andırırken Peugeot çok farklı bir araç olmuş.

    YanıtlaSil