2 Kasım 2011 Çarşamba

Toyota Yaris B-Spec Club Racer


Toyota, SEMA Show'da yarış amaçlı hazırlanmış bir Yaris tanıtma alışkanlığını 2011 yılında da bozmadı ve B-Spec Club Racer’ı organizasyonu ziyaret edenlerin beğenisine sundu.

SCCA’de B-Spec kategorisinde yarışacak olan otomobil Toyota’nın Le Mans aracında kullanılanı andıran grafikleriyle dikkat çekerken 15 inç çaplı jantlar, camsız kapılar ve üzerleri kaplanmış farlar dış mekanda dikkat çeken diğer özellikler.

İç mekana geçildiğinde aracın yarış amaçlı hazırlandığı çabucak belli oluyor. Derin yapılı yarış koltuğu, takla kafesi, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yeni direksiyon simidi ve yangın söndürücü gibi donanımlara sahip olan B-Spec Yaris’in döşeme ve ses izolasyonu iptal edilmiş. Orta konsolda yer alan ses sistemi de araçtan çıkartılırken bu kısımda yer alan boşluğa dijital bilgi ekranı yerleştirilmiş.

1.5 litre hacimli motorunda modifikasyon işlemi yapılan aracın hava ve yağ filtreleri, egzoz sistemi ve elektronik kontrol ünitesi yenilenirken fren ve süspansiyon sistemleri de elden geçirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder