13 Ocak 2011 Perşembe

Toyota Yaris GT-S Club Racer


Toyota'nın 2010 SEMA Show'da sergilediği araçlar arasında eskilerden tanıdığımız bir otomobil de vardı. İlk olarak 2007 SEMA Show'da Yaris Club Project ismiyle karşımıza çıkan araç 90'lı yılların IMSA yarış araçlarını andıran bir gövde temasıyla geri döndü.

Adeta baştan yaratılan aracın 13 inç çaplı jantları, slick lastikleri, şanzıman, egzoz, süspansiyon ve fren sistemleri yenilenirken iç mekanda gereksiz donanım bırakılmamış.

1.5 litre hacimli motorunda da güçlendirme çalışmaları yapılan araç artık 145 beygir güç üretebiliyor. Hafifletme çalışmaları sırasında yaklaşık 180 kg kaybeden otomobilin ağırlığı yaklaşık 860 kg.

3 yorum:

  1. zaten lego gibi olan aracı bir de 180 kg hafifletmişler. hafif bir rüzgarda uçar yeminle. siz ne düşünüyorsunuz onur bey?

    YanıtlaSil
  2. bence karbonfiberde yapsalardı süper olurdu

    YanıtlaSil
  3. Salınımını azaltmak için süspansiyon sistemi de yanilenmiş aracın. Bir de iç mekanda yapılan hafifletmeler sayesinde ağırlık merkezi aşağıya çekildiğinden rüzgarda da çok daha dengeli bir sürüş yakalanmış olduğunu düşünüyorum.

    Yalnız bu kadar donanım iptaliyle 860 kg seviyesine inen ağırlık üzerinde biraz daha çalışılabilir. Gelecek SEMA'ya karbon fiber gövdeyle gelebilir önceki yorumda belirtildiği gibi.

    YanıtlaSil