31 Ekim 2011 Pazartesi

Scion iQ-RS


Scion'un SEMA Show 2011'de sergilediği tek pist yarışçısı tC Gruppe S değil. Tanıtılan iQ modelleri arasında en az gösteriş ve en yüksek performans sunan versiyon Michael Chang tarafından hazırlanan RS olacak gibi görünüyor.

Genişletilmiş çamurluklar, hafifçe rötuşlanan ön tampon, tampon altına yerleştirilen büyük spoiler, 17 inç çaplı jantlar, ek hava çıkışlı motor kaputu, karbon fiber yan etekler, yine karbon fiberden üretilen büyük difüzör, merkezi konumlu ve çift çıkışlı egzoz sistemi, büyük arka spoiler ve çamurluk arkalarına yerleştirilen hava çıkışları aracın tanınmasına yardımcı olan detaylar.

İç mekanı da tam bir yarış otomobilinde olması gerektiği gibi olan araçta Sparco marka yarış koltukları, direksiyon simidi, pedal seti ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, takla kafesi, yeni gösterge paneli, karbon fiberden üretilmiş konsollar, uzun vites kolu, dokunmatik bilgi ekranı, yağ ve yakıt basıncı göstergeleri ve özel üretim bir yakıt deposu bulunuyor.

Motorunda kapsamlı bir modifikasyon çalışması yapılmış olan aracın süspansiyon sistemi tamamen yenilenirken fren sisteminde görev yapan 285 mm çaplı diskler önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder