31 Ekim 2011 Pazartesi

Fox Honda Civic SI


2011 SEMA Show'un katılımcıları arasında yer alan Honda'nın yeni Civic'i standart haliyle çok olumlu tepki almamış olsa da Fox Marketing tarafından hazırlanan bu örneği fikirleri değiştirebilir.

Toplam 12.7 cm genişleyen gövdesi ve 20 inç çaplı jantlarıyla daha ilk bakışta kardeşlerinden ayrılan bu otomobil yeniden şekillendirilen tamponlar ve yan eteklerle daha güçlü bir görünüme kavuşmuş. Koyularştırılmış far ve stoplarıyla birlikte gövde rengi de özel olan aracın bagaj kapağı da yenilenerek entegre spoiler taşıyan bir model kullanılmış.

İç mekanında sadece sportif ön koltuklar ve yeni deri döşeme değişiklikleri sunan aracın egzoz ve süspansiyon sistemleri yenilenirken modifiye edilen fren sisteminde 330 ve 305 mm çaplı diskler görev yapıyor.

Asıl değişimi kaputu altında kalan bu aracın 2.4 litre hacimli motoruna uygulanan turbo besleme ile birlikte hortumlardan pompalara kadar hemen hemen her parça yenilenmiş. Hazırlıklar sonrasında 450 beygir güç üretebilir hale gelen bu Civic bütün bu gücü ön aksa aktarıyor.

3 yorum:

  1. Hondanın bu aralar işi oldukça zorlaştı taylandda meydana gelen yoğun yağışlar üretimi etkileyecek gibi görünüyor.
    http://silent-service.blogspot.com/2011/10/honda-turkiyede-uretimine-ara-veriyor.html

    YanıtlaSil
  2. bu son nesil honda civic ailesinin işi zor bence modifikasyonla falan çözülcek bir sıkıntı değil. iş dizayn çok kötü 2012'ye giriyoruz böyle konsol dizaynı olur mu, kötü hyundai bile veloster ile ne güzel konsol dizayn etmiş. acilen geniş kapsamlı bir makyaj gerekiyor bu yeni civilere. halbuki konsept modelleri çok daha hoştu.

    YanıtlaSil
  3. Bu haberdeki Civic'in A.B.D. versiyonu olduğunu belirtmem lazım. Avrupa versiyonları hem iç hem de dış tasarımda yerine geçtikleri seriye benziyorlar.

    YanıtlaSil