24 Eylül 2010 Cuma

Opel GTC Paris


Opel, ilk fotoğraflarını iki hafta önce paylaştığı GTC Paris'in teknik özelliklerini de yavaş yavaş açıklamaya başladı. İç mekan fotoğrafları da basına dağıtılan araç seri üretime hazır.

Standart Astra'dan çok daha sportif bir görünüme sahip olan otomobilin büyük hava girişlerine sahip olan ön tamponu aynı zamanda LED teknolojisi kullanan sis farlarına ev sahipliği yaparken kapı kollarının alt kısmından başlayıp stop lambalarının üzerinde biten şerit 5 kapılı Astra modellerinde bulunmayan bir özellik.

Arka kısmı, yüzünden çok daha sade bir görünüm sunan otomobilin bagaj kapağının üzerindeki spoiler haricinde bagaj kapağı camının altına da bir çıkıntı eklenerek sportif duruş desteklenmiş. Alt kısmına küçük bir difüzör eklenen arka tamponun köşelerine de dörtgen egzoz çıkışları yerleştirilmiş. 4.46 metre boya sahip olan aracn jantlarıysa 21 inç çaplı.

Otomobilin iç mekanına geçildiğinde ön konsolda, GTC imzası taşıyan, deri ve alüminyum kaplı direksiyon simidi haricinde standart Astra modellerinden bir fark bulunmazken  sabit kafalıklı yarış koltukları etkileyici görünüm sunan yan destekleri haricinde ilginç bir özelliğe daha sahip. Yolcu ve sürücü tarafında değişik renklere sahip olan koltukların kafalık kısımlarında GTC Paris logosu bulunurken oturak ve sırtlık kısımlarında Richard Bach'ın Jonathan Livingston Seagull adlı romanından alınan "And the speed was pure beauty" (Ve hız saf güzellikti) cümlesi lazerle işlenmiş olarak yazılı bulunuyor. Alüminyum pedal takımına sahip olan aracın vites kolunun körüğü de deri ve kırmızı dikiş ipliğiyle süslenmiş.

Son olarak kullanacağı motor da açıklanan aracın kaputu altında yer alan 2 litre hacimli ünite turbo besleme yardımıyla 290 beygir güç üretebiliyor.

3 yorum:

  1. ''Onur tatildesin sanırım zira bu kadar uzun bir süre aynı haberle karsılandıgımız olmamıstı blogunda'' dedi usariyildiz

    YanıtlaSil
  2. O gelene kadar benden iki haber:

    1) Lamborghini Gallardo LP570-4 Blancpain

    http://www.netcarshow.com/lamborghini/2011-gallardo_lp570-4_blancpain/

    2) Infiniti IPL G Cabrio Konsept

    http://www.netcarshow.com/infiniti/2010-ipl_g_cabrio_concept/

    YanıtlaSil
  3. İşler yoğun bu aralar arkadaşlar :)

    YanıtlaSil