17 Kasım 2011 Perşembe

Porsche Panamera GTS


Porsche, GTS ailesine yeni bir araç daha katıyor. Cayenne ve 911'in ardından üçüncü GTS modeli olan Panamera GTS sportif özellikleriyle dikkat çekiyor.

Tasarım anlamında büyük bir yenilik sunmayan Panamera GTS'in ön görünümü spor paketle donatılan Panamera Turbo ile aynı. Siyah renkli far çerçeveleri, yan etekler, ön splitter ve arka difüzöre sahip olan otomobilin jantları 19 inç çaplı. Egzoz sisteminde siyah renkli dört adet çıkış kullanılan otomobilin ön kapılarının alt kısmında Panamera GTS armaları bulunuyor.


İç mekanında sportif pedal seti, paslanmaz çelikten üretilen kapı eşiği kaplamaları, karbon fiber kaplamalar, deri ve süet döşemeler dikkat çekerken spor paketinde sunulan kronometreye eşlik eden ilginç bir donanım da bulunuyor. Sound Symposer isimli donanım Sport butonuna basıldığında devreye giriyor ve motorun hava emiş sırasında çıkarttığı sesi A sütunu üzerinden bütün iç mekana yayıyor. Araçta sunulan emniyet kemerlerinin renkleri de kaliperlerinki gibi değiştirilebiliyor.

Kaputu altında 4.8 litre hacimli v8 motorun güçlendirilmiş bir versiyonu bulunan Panamera GTS 430 beygir güç, 520 Nm tork üretiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla donatılan 1.920 kg ağırlığındaki araç 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşırken maksimum sürati 288 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder