19 Kasım 2011 Cumartesi

Volkswagen eT!


Volkswagen ticari araç bölümünü de unutmadığını göstererek fütüristik van modeli eT!'yi tanıttı. T5 ve Transporter'ın gelecekte kullanacağı tasarım anlayışıyla şekillendirilen araçta ilginç donanımlar var.

Oldukça köşeli bir gövde tasarımına sahip olan vanın kısa burun kısmının hemen altında LED teknolojisi kullanan far grubu bulunuyor. Arkada ince çizgiler halinde tasarlanan LED stoplar şık bir görüntü sergilerken asıl ilginç bölüm yolcu tarafında bulunuyor. Aracın sağ tarafında bulunan ön kapı gövdenin iç kısmına doğru kayarak açılırken arka kapı daha sonra alışılmış şekilde geriye kayarak açılabiliyor. Yan tarafa giriş ve çıkış işlemlerini kolaylaştıracak olan bu yapı sayesinde burada da arkada olduğu kadar büyük bir yükleme açıklığı elde edilmiş oluyor.


İç mekanı modüler tasarlanan araç değişik işlerde kullanılmak için değişik gereçlerle donatılabiliyor. Sade görünümlü kokpit kısmında dijital gösterge tablosu dikkat çekerken orta konsolda sunulan tablet ve vanın yolcu tarafından sürülmesine olanak sağlayan joy stick dikkat çeken donanımlar arasında yer alıyor.

Güçleri açıklanmayan elektrik motorlarıyla donatılan araçta bulunan bir diğer ilginç özellik de otomatik sürüş sistemi. Çeşitli algılayıcılar sayesinde kendi kendine hareket edebilen eT!, sürücüsünü izleyebiliyor veya çağırdığı yere gelebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder