16 Kasım 2011 Çarşamba

Ford Mustang BOSS 302


Makyajlanan Mustang’in v6 ve GT modellerinin ardından özel isimli versiyonlarının da tanıtımına başlandı. GT temelli bir otomobil olan BOSS 302 yenilenen yürüyen aksamıyla dikkat çekiyor.

Ön kısmında Mustang’in daha sportif görünen yüzü bizleri karşılarken kalınlaşan ön panjur, yenilenen ön tampon, açısı ayarlanabilen splitter ve ek hava çıkışlarına sahip motor kaputu izleyenleri karşılıyor. 19 inç çaplı jantlarla donatılan aracın arka tamponu makyajlanırken gövde üzerinde sunulan grafikler de yenilenmiş. Diğer Mustang modellerinde sis farlarının entegre edildiği ön ızgarada iki adet kapak bulunuyor. Pist kullanımı sırasında artan havalandırma isteğini karşılamak amacıyla bu kapaklar kolayca sökülebiliyor.

Aktarma organları güçlendirilen BOSS 302, Brembo’dan alınan fren sistemiyle gerektiğinde yavaşlamayı da iyi biliyor. Yenilenen süspansiyon sistemiyle Mustang GT’den daha alçak olan BOSS 302 sertliği ayarlanabilen amortisörleri de standart olarak sunuyor.

İç mekanına geçildiğinde malesef dışarıdaki heyecan sönerken sportifliği tetikleyen unsurlar Boss 302 armalı Recaro koltuklar, alüminyum pedal seti ve kısa tutulmuş vites topuzu olarak sıralanabilir. Ford’un araç-yolcu arayüzü SYNC ile donatılan otomobilde Bluetooth, USB bağlantısı ve online diyagnostik sunuluyor.

5 litre hacimli v8 motorla donatılan BOSS 302, 444 beygir güç, 517 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla arka tekerleklere aktarılan güç yenilenen vites oranları sayesinde pistte daha verimli olarak kullanılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder