15 Kasım 2011 Salı

Audi A1 Contrast ve Black Edition


Alman üretici Audi, küçük hatchback modeli A1'in İngiltere pazarına özel iki donanım paketini tanıttı. Teknik anlamda bir yenilik sunmayan donanımlar haricinde aileye yeni katılan motor hakkında da bilgi verildi.

Contrast Edition'da isminden de anlaşılacağı gibi gövde rengine kontrast oluşturan parçalara yer verilmiş. Ön tampon altında bulunan çift parçalı splitter, yan etekler, arka spoiler, arka tampon altında bulunan difüzör ve yan kemerler, dış renge göre siyah veya metalik gri olurken jantlar da 17 inç çaplı.

1.350 Sterlin karşılığında sunulan bu paket Sport donanımını temel alırken 185 beygir gücündeki model hariç bütün A1 modellerinde tercih edilebiliyor.

Aracın ön panjuru ve 18 inç çaplı jantlarını siyaha boyayan Black Edition paketineyse S-Line donanımı üzerine 1.100 Sterlin ödeyerek sahip olunabiliyor. Arka camları da koyulaştıran pakette LED gündüz farlı direksiyonel xenon farlar, 180 Watt çıkışlı ses sistemi ve tam otomatik klima da standart olarak sunuluyor.

Hem benzinli hem de Diesel modellerin en güçlülerinde sunulan bu paketle birlikte 2 litre hacimli turbo Diesel motor da A1'in kaputu altına girdi. 143 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen motor 6 ileri vitesli manuel şanzımanla birlikte aracı 0'dan 100 km/s sürate 8.2 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürat 217 km/s olarak açıklanıyor. Otomobilin ortalama yakıt tüketimiyse 4.1 litre/100 km olarak gerçekleşiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder