16 Kasım 2011 Çarşamba

Cadillac XTS


2011 Los Angeles otomobil fuarı tahmin edildiği gibi Amerikan markalarının oldukça kuvvetli olduğu bir organizasyon durumunda. Ford ve Chrysler grubunun ardından GM de yeni araçlarını tanıtmaya başladı.

Cadillac’ın yeni sedan modeli XTS, BMW 5, Mercedes E ve Audi A6 ailelerine rakip olacak. Markanın günümüzdeki tasarım anlayışına uygun olarak köşeli bir gövdeye sahip olan otomobil oturaklı bir duruş sunuyor.

İç mekanında sade bir şıklık dikkat çekerken deri döşeme ve ahşap kaplama standart donanımda. Otomobilin ilginç özelliklerinden birisi de orta konsolda bulunan büyük dokunmatik ekranın altında yer alan kumanda grubunun arkasında bulunan göz. Kapaklı bir sistemle açılan bu bölümde değerli eşyalar gizlenebiliyor.

Otomobilin donanımına eklenen elektronik yardımcılarsa renkli head-up display, ön ve arkada otomatik fren sistemi, adaptif hız sabitleme sistemi, kör nokta uyarısı, ön ve arka kaza ön hazırlık sistemi olarak sayılıbilir. Bunların haricinde kalan bir diğer fütüristik özellikse sürücü tarafından düzenlenebilen LCD gösterge paneli.

19 inç çaplı jantları standart olarak sunacağını açıklayan Cadillac 20 inç çaplı jantlarıysa opsiyonel olarak satacak. Kaputunun altında diğer GM modellerinde de kullanılan 3.6 litre hacimli v6 motor bulunan XTS 300 beygir güç üretebilirken bu güç 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla arka aksa aktarılıyor.

4 yorum:

  1. Dikkatimi çekti de.bu araç 5,e,a6'ya rakip olcaksa cts ve ats ne olcak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla XTS'i Kuzey Amerika pazarından dışarıya çıkarmayacak Cadillac. Daha geniş yapılı ve daha ucuz bir versiyon olarak CTS'e eşlik edecek. Daha büyük olsa da başlangıç fiyatı CTS'inkinden düşük.

      ATS bir alt segmentte devam ediyor BMW 3 ve Mercedes C rakibi olarak.

      Sil