16 Kasım 2011 Çarşamba

Ford Mustang


Ford'un efsanevi spor otomobili Mustang makyajlandı. 2011 Los Angeles otomobil fuarında sergilenecek olan otomobilin kaputu altında da yenilikler bulunuyor.

Daha sportif görünümlü bir ön tampon, kalınlaşan bir ön panjur, daha belirgin merceklere sahip farlar ve yeniden şekillendirilen motor kaputuyla daha güçlü bir ön görünüme sahip olan otomobilin yenilenen jant seçenekleri 17, 18 ve 19 inç çaplı jantlardan oluşuyor.

Arka kısımda, içeriye doğru bombe yapan tampon haricinde şekilleri klasik Mustang modellerindeki gibi olsa da LED teknolojisi kullanan stoplar dikkat çekiyor.


Aracın iç mekanında büyük bir değişiklik yapmayan Ford gösterge paneline eklediği renkli ekrana hızlanma süreleri, g-metre, kronometre ve fren zamanı göstergesi gibi fonksiyonları aktarabiliyor. Daha fazla kullanım zevki için süspansiyon sistemi elden geçirilen aracın 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı için sunulan manuel kumanda artık standart donanımda.

3.7  litre hacimli v6 motorunda bir yenilik bulunmayan Mustang'in GT modelinde görev yapan 5 litre hacimli v8 motorsa artık 420 beygir gücünde.

4 yorum:

  1. bu aracı avrupa'da almanın bi yolu yordamı var mı? usa'ya gitmek mi gerekiyor illaki?

    YanıtlaSil
  2. Almanya'da grey market ithalatçıları var. Türkiye'ye de aynı şekilde getirtilebiliyor ama galerilerin çektikleri yüksek fiyatlardan bıkanlar kendileri getirtebilir. Korkunç vergilerimize rağmen A.B.D.'de GT modelini 25.000 Dolar'ın altına edinebilmek, ithal edildiğinde fiyatın çok şişmemesini sağlayabilir.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye'de alınmaz zaten bu. Malesef buranın vergilendirme sistemi adamı hayattan bezdirir. Ama avrupa daha mantıklı gibi. 3.7 litrelik motor fena olmaz sanırım. Tahmini bir fiyat vermeniz mümkün mü? 3.7 litrelik versiyon için ama dolu bir paketle ne kadar getirtilir?

    YanıtlaSil
  4. V6'nın iyi donanımlı bir versiyonu 25.000 Dolar'a alınabilir. 2005 yılında bir aracın Almanya'ya getirilmesi 1.000 Dolara mal oluyordu. Şimdi de çok farklı olduğunu sanmam. Bundan sonra ülkelerde uygulanacak vergilere bakıyor son fiyat. Focus'unu götüren arkadaş Almanya'dan yenisini almanın, Amerika'dan kullandığı aracı götürmekten daha pahalıya patlayacağını söylemişti, dolayısıyla 30.000 Dolar gibi bir fiyata getirtilebilir doğru şartlar altında.

    YanıtlaSil