17 Kasım 2011 Perşembe

Hyundai Azera


2011 Los Angeles otomobil fuarında yerni araçlar tanıtan firmalar Amerikalılarla sınırlı değil. Son yıllarda ürettiği araçlarla yerini sağlamlaştıran Güney Koreli üretici Hyundai bu organizasyonu, büyük sedan modeli Azera’nın yeni modelini tanıtmak için kullandı.

Yaklaşık 1 yıl önce Asya pazarları için Grandeur ismiyle tanıtılan otomobil 4.910 mm boya, 1.860 mm ene ve 1.470 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesi 2.845 mm olan Azera, Sonata ve Genesis modellerinin arasında konumlandırılmış. Güncel Hyundai modellerini andıran akıcı bir tasarım anlayışını benimseyen Azera’da LED gündüz farları, xenon farlar ve 18 inç çaplı jantlar standart olarak sunulurken 19 inç çaplı jantlar opsiyon listesinde.

İç mekanı da diğer Hyundai modellerini hatırlatan otomobilde dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi, deri döşeme, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, sesli komut alabilen Bluetooth bağlantısı, elektrikli ön koltuklar, 9 adet hava yastığı ve geri görüş kamerası standart olarak sunuluyor. Havalandırmalı ön koltuklar ve 550 Watt çıkış gücü sunan Infinity ses sistemini opsiyonel olarak sunan Hyundai’nin bu sistemi bir subwoofer ve 12 hoparlöre sahip.

Kaputu altında yenilenen 3.3 litre hacimli v6 motor görev yapan Azera 293 beygir güç, 345 Nm tork üretebiliyor. Aracın sahip olduğu ve Hyundai tarafından geliştirilen otomatik şanzımansa 6 ileri vitesli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder