30 Haziran 2024 Pazar

Genesis Electrified G80


İçten yanmalı motora sahip seçenekleri 2023 yılının sonunda makyajlanan G80 ailesinin elektrikli versiyonu Electrified G80 de yeniliklere kavuştu. Daha büyük bataryasıyla menzili uzayan otomobil ilginç şekilde uzun aks mesafesine sahip olarak satılacak.

Dışarıdan bakıldığında daha sportif görünen ön tampona kavuştuğu söylenebilecek otomobilin LED far ve stoplarının iç desenleri yenilenmiş. 19 inç çaplı jantları da artık daha aerodinamik bir tasarım sunan modelin arka tamponu da elden geçirilerek kromajlı trim parçaları yeniden tasarlanmış.

İç mekanını içten yanmalı kardeşleriyle paylaşan otomobilde yeni döşeme renkleri sunulurken üç kollu direksiyon simidi de kardeşlerden tanıdık. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı aynı düzlemde sunan Genesis havalandırma kumandalarını ve bunların üzerindeki kısayol tuşlarını da makyajlamış.

130 mm uzayan aks mesafesi nedeniyle c sütununda da bazı tasarım değişiklikleri bulunan otomobilin arka koltukları da çok daha fazla diz mesafesi sunuyor. Bu bölümde, elektrikli, ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlu koltuklar bulunduran araç birçok kumanda elemanını kol dayanağına almış. Ön koltuklar arkasındaysa ekranlara yer verilmiş.

Bir çift elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 370 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Batarya kapasitesi 95.4 kWh seviyesine yükselen araç artık Kore çevriminde 427 km yerine 475 km menzil sunuyor. WLTP menzilininse 520 km'yi bulması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder