6 Temmuz 2024 Cumartesi

Verne Robotaxi


Mate Rimac şu sıralar oldukça meşgul. Bir taraftan kendi soyadını taşıyan elektrikli otomobil üreticisinin hiper otomobili diğer taraftan başında olduğu Bugatti'nin yeni modeliyle uğraşırken şimdi de yine Rimac altında yer alan Verne Robotaxi bizlerle. Aracın teknik verileriyse henüz açıklanmadı.

İsminden de anlaşılacağı üzere otonom bir taksi olan bu araç, dev ön camı neredeyse farlarına kadar uzanan ilginç bir görünüm sunuyor. Birçok LiDar sensörüyle donatılan otomobilde yan aynalar ve silecek gibi donanımlarsa bulunmuyor. Aerodinamik jantlar ve burun kısmını çevreleyen LED farlarsa dikkat çekiyor.

İleriye doğru kayarak açılan iki kapıya sahip otonom aracın arkası da oldukça şık duruyor. Bagaj kapağında birleşen LED stoplar ve hem kapak üstü hem de stopların üzerinde yer alan bir çift spoiler aracın sportif görünmesini bile sağlamış.

İki kişilik kabinde direksiyon simidi ve padallara yer vermeyen Verne, bunun yerine 43 inç büyüklüğünde bir ekran barındırıyor. Oval bir cam tavan ve A sütunu içinde tutacaklar da sunan modelin bacak destekelri de sunan koltukları neredeyse tamamen yatırılabiliyor. Koltuklar arasında yer alan kumandaysa aracı durdurmak için kullanılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder